Se slăbește mai ușor vara?

se slabeste mai usor vara blog Farmacia Terrapharm

Se slăbește mai ușor vara?

se slabeste mai usor vara blog Farmacia Terrapharm

Din fericire, vara slăbim uşor. Sau…mai uşor? În orice caz, aşa se spune, că vara este mai uşor de slăbit. Dar oare această afirmație are acoperire în practică?  Există oare “inamici” care pot da peste cap acest plan?

Bine ai venit în lumea sezonului cald, unde soarele strălucește, zilele sunt mai lungi și vara îți oferă o oportunitate minunată de a slăbi într-un mod ușor și plăcut. Cu toții visăm la o siluetă de invidiat pentru a ne bucura de plaja, piscină și evenimente estivale. Și ghici ce? Vară este momentul perfect pentru a începe acest drum către un stil de viață sănătos și a obține rezultatele dorite. În acest articol, te vom ghida prin informații valoroase și sfaturi practice, astfel încât să poți slăbi în mod eficient și plăcut în timpul verii.

Vremea frumoasă ne scoate din casă

Cine vrea să stea în casă vara? Plimbări, drumeţii, câteva ore zilnic de bătut mingea… Înotul în mare, lac sau piscină ne aduce uşor în formă. Toate contribuie substanţial la modelarea siluetei. Mai ales că statul în aer liber, eventual şi la soare nu este periculos, chiar şi pe timp de pandemie. Gerul, ploaia şi vântul din sezonul rece sunt doar o amintire şi trebuie să profităm de ce ne oferă natura. Dar nu aceleaşi efecte le are asupra siluetei un alt gen de petrecere a timpului în aer liber. Dacă vă hotărâţi să înlocuiţi drumeţia cu un grătar sau plimbările pe plajă şi înotul cu „odihna” în tovărăşia mai multor sticle de bere, vara nu se mai arată prietenoasă cu silueta.

Piaţa e plină de legume şi fructe proaspete

Pline de vitamine, minerale, fibre şi apă, sunt sănătate curată. Şi încă sănătate cu puţine calorii. Salatele de vara, de orice fel, gustările proaspete şi aromate, chiar şi deserturile din fructe sunt ajutorul nostru în orice cură de slăbit. Dacă o facem cu cap, evident. Pentru că şi aici ceea ce este pozitiv se poate transforma rapid în negativ: salata hipocalorică devine bombă pentru greutate dacă o asezonăm cu mult ulei (uleiul de măsline e sănătos, dar asta nu înseamnă că e necesar să fie mâncat în cantităţi uriaşe) sau maioneză şi îi adăugăm numeroase bucăţele de carne grasă sau mezel.

Fructele de vară nu au multe calorii. O felie de pepene roşu, de exemplu, e hidratantă şi extrem de satisfăcătoare. Condiţia este să nu ne placă atât de mult încât să mâncăm un kilogram. Sau mai mult.

Te-ar putea interesa: Avene Apă Termală Spray

Căldura mare scade pofta de mâncare

De regulă, este adevărat. Pierderea masivă de apă şi electroliţi, ca urmare a transpiraţiei, ne face mai degrabă dornici să ne hidratăm, iar apa umple stomacul şi ne face să uităm de foame. Cine să aibă chef de sarmale sau piftie când afară sunt 40 de grade? În teorie, cel puţin, s-ar putea să fie aşa. În practică, însă, e de reţinut că expunerea la căldură mare este foarte solicitantă pentru organism. Acesta arde multe calorii, deci pofta de mâncare nu rămâne întotdeauna în urmă. În plus, revenind la rândurile de mai sus, ne dăm seama că ne putem îngrăşa chiar şi cu produse sărace în calorii, dar pe care le mâncăm în exces.

Mâncarea sezonieră: un aliat secret în lupta cu kilogramele în plus

Vara este anotimpul bogat în alimente proaspete și sănătoase. Legumele și fructele de sezon abundă pe piață și sunt o adevărată comoară pentru cei care doresc să slăbească. Roșiile dulci și suculente, castraveții răcoritori, pepenele galben sau căpșunile aromate sunt doar câteva dintre opțiunile delicioase care te vor ajuta să-ți controlezi pofta de mâncare și să îți hrănești organismul cu substanțe benefice.

Hidratarea inteligentă: apa – partenerul tău de slăbire

Pe timpul verii, hidratarea devine cu atât mai importantă. În plus față de funcția sa vitală de a-ți menține organismul sănătos, apa joacă și un rol crucial în procesul de slăbire. Consumul unei cantități adecvate de apă te va ajuta să-ți potolești foamea, să-ți menții metabolismul activ și să elimini toxinele din corp. Adaugă o felie de lămâie sau mentă proaspătă în paharul de apă pentru a-i oferi o notă de prospețime și savoare.

Planificare inteligentă a meselor și a gustărilor

Vara este sezonul în care grătarele sunt aprinse și petrecerile în aer liber sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți complet la plăcerile culinare pentru a slăbi. O abordare inteligentă constă în planificarea meselor și a gustărilor, astfel încât să poți savura preparate sănătoase, dar și să te bucuri de micile răsfățuri de vară. Încearcă să alegi opțiuni mai sănătoase, cum ar fi pește la grătar, salate proaspete și fructe în locul mâncărurilor bogate în grăsimi și carbohidrați.

Te-ar putea interesa: Molekin Vitamina D+K

Sfatul nostru

Vara este sezonul perfect pentru a slăbi într-un mod ușor și plăcut. Mâncarea sezonieră, hidratarea adecvată, activitățile în aer liber și o planificare inteligentă a meselor sunt doar câteva dintre aspectele-cheie care te vor ajuta să obții rezultatele dorite. Nu uita să te bucuri de soare și să profiți de vitamina D pe care ți-o oferă. În consecinţă, atenţie! Sunt multe capcane pe traseu şi vă sfătuim să fiţi atenţi să nu picaţi în ele, acum că sunteţi averitizaţi. Acum că aveți aceste informații prețioase la dispoziție, porniți în aventura slăbirii în timpul verii și descoperiți un stil de viață sănătos și plin de vitalitate.

Share this post