Ulei esențial de oregano sălbatic: beneficii și întrebuințări

Ulei esențial de oregano sălbatic: beneficii și întrebuințări

Ulei esențial de oregano sălbatic: beneficii și întrebuințări

Specialiștii spun că poți ține la distanță infecțiile și că poți avea un sistem imunitar mai puternic folosind uleiul esențial de oregano. Uleiul de oregano este derivat din frunzele și florile de oregano (Origanum vulgare), un condiment care face parte din familia mentei. Cel mai benefic, din punct de vedere terapeutic, este uleiul obținut din oregano sălbatic sau Origanum vulgare, care se găsește în regiunile mediteraneene. Oil-Of-Oregano-During-Pregnancy

Care sunt întrebuințările uleiului esențial de oregano

Specialiștii recomandă să folosești uleiul de oregano și să îl incluzi în „arsenalul” tău de remedii naturiste cu puteri vindecătoare, pentru că are o paletă vastă de întrebuințări. Acest ulei esențial este un puternic agent antimicrobian, care te poate ajuta să ții la distanță infecțiile. Totodată, uleiul de oregano are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Alte întrebuințări ideale pentru uleiul esențial de oregano:

  • Este un remediu util în tratarea ciupercii unghiei sau ciupercii piciorului („piciorul atletului”). Pune câteva lingurițe de ulei de oregano într-un lighean cu apă și scufundă-ți picioarele în ea. Totodată, poți dilua acest ulei (amesteci o picătură de ulei de oregano cu o linguriță de ulei de măsline sau ulei de cocos) și apoi aplică această compoziție pe unghiile afectate sau pe pielea ta.
  • De ajutor în uciderea paraziților și în calmarea infecțiilor. Diluează uleiul de oregano (amestecă o picătură din acest ulei cu o picătură de ulei „purtător”, cum ar fi cel de cocos) și pune amestecul sub limbă. Așteaptă câteva minute, apoi clătește bine gura. Repetă această procedură de patru ori pe zi.
  • Calmează infecțiile sinusale și alungă răcelile. Pune câteva picături de ulei de oregano într-o oală cu apă fierbinte (care clocotește), iar apoi inhalează aburii aceștia.

Truc pentru curățarea locuinței

Specialiștii în terapia cu uleiuri esențiale te încurajează să folosești puterile antiseptice ale acestui ulei de oregano pentru a curăța anumite suprafețe din locuința ta. Iată un mod prin care poți face asta: combină patru picături de ulei de oregano cu 10 picături de ulei esențial de lămâie și cu 60 de mililitri de oțet din vin alb, apoi adaugă această compoziție într-o găleată cu apă. Folosește compoziția pentru a șterge și pentru a curăța suprafețele.

Beneficiile uleiului esențial de oregano sălbatic

Uleiul de oregano are o paletă largă de beneficii pentru sănătate, însă este cel mai adesea asociat cu sistemul respirator și cu sistemul imunitar. Acest ulei este recunoscut pentru faptul că ajută în prevenirea și tratarea infecțiilor, precum:

  • Infecțiile tractului urinar cauzate de bacterii cum ar fi E. coli, Proteus și Pseudomonas aeruginosa;
  • Infecțiile respiratorii precum cele provocate de Klebsiella pneumoniae și bacteriile cum este Staphylococcus aureus(stafilococul auriu);
  • Infecțiile fungice, chiar și pe cele care sunt rezistente la medicamentele antifungice;
  • Infecțiile cu paraziți cauzate de giardia;

Alte întrebuințări pentru uleiul de oregano sălbatic

Pe lângă faptul că poți folosi metoda cu aburi pentru a calma tusea și alte probleme respiratorii, poți încerca și alte întrebuințări:

  • Te ajută să alungi insectele: o substanță (carvacrolul) care se găsește în uleiul de oregano funcționează ca un agent natural care respinge insectele. Încearcă să pui câteva picături de ulei de oregano pe mobila de gradină sau să aplici o compoziție diluată (pe bază de ulei de oregano) pe piele, atunci când petreci timp în aer liber.
  • Calmează înțepăturile de insecte și iritațiile de pe piele, inclusiv iritațiile provocate de iederă. Aplică ulei de oregano diluat în puțin ulei de măsline pe zonele afectate și vei vedea rezultatele.
  • Ajută în cazul în care ai mătreață sau alte boli de piele. Unii experți sunt de părere că folosind o versiune diluată a uleiului de oregano, poți trata acneea și rozaceea.

Share this post