Cu pași repezi se apropie vara, anotimpul așteptat de noi toți. Gândurile oamenilor fug la vacanță, la mare, la munte, la călătorii. Vacanța înseamnă relaxare, plimbare, aer curat, timp petrecut cu cei dragi. Dar vacanța este o aventură și pentru a nu avea surprize neplăcute ne putem organiza o trusă de vacanță. Atunci când este în joc sănătatea ta nu este bine să fii nepăsător. În fucție de specificul călătoriei și nevoilor dumneavoastră, selectați ceea ce credeți că va fi de folos.

 

Arsuri solare

Ochelarii de soare sunt foarte importanți pentru protejarea ochilor de radiațiile UVA și UVB. O cremă sau o soluție cu factor de protecție între 30 – 50 și un strugurel pentru protecția buzelor.

 

Răni ușoare

Pentru dezinfecția unei răni putem folosi apa oxigenată, rivanolul, un spray dezinfectant sau apă și săpun, comprese sterile, fașe și un leucoplast. În caz de luxații sau entorse ar fi bine să aveți un gel antiinflamator.

 

Alergiile

Pentru combaterea acestor situații este eficient un antihistaminic (tablete sau unguent), un spray împotriva insectelor.

 

Probleme digestive

După o masă copioasă putem avea probleme neașteptate : arsuri gastrice, dureri abdominale, diaree, constipație. Este bine să aveți la îndemână un antiacid, enzime digestive, pentru constipație un preparat laxativ.

 

Junior

Foarte importantă este locația și mai ales, meniul copiilor. De aceea, este indicat ca înainte de a porni la drum să vă interesați de facilitățiile existente din acest punct de vedere. În privința medicamentelor nu sunt variații foarte mari față de cele ale adulților, doar că trebuie să fie forme farmaceutice adecvate vârstei. Să nu uitați orele permise pe plajă și, de asemenea, importanța cremelor de protecție și pălăria de soare. După ce toată lista este gata, în mica trusă de vacanță încap și cele necesare îngrijirii personale.